Koverte za rastanak

 

Potreban materijal: Koverte, papiri, olovke

Svima u grupi, uključujući i trenerski tim, podeliti po praznu kovertu. Svako ima zadatak da na koverti napiše svoje ime,  i  zatim da je izloži na prethodno određeno mesto (npr. na neki sto u radnoj prostoriji). Uputstvo je da svakome kome želimo možemo da napišemo poruku, koju ćemo potom staviti u kovertu sa imenom te osobe. Važna uputstva:

  • Ne treba pisati kritike koje zahtevaju razgovor (to obaviti uživo), već treba pisati nešto lepo, uputiti podršku ili navesti stvari koje su nam se svidele kod te osobe;
  • Kovertu sa svojim imenom preuzeti pre nego što kreneš kući i zalepiti je. Od trenutka kada ste izložili koverte, pa sve dok ne stignete kući kovertu ne otvarati. Otvoriti je tek kada stignete kući i imate dovoljno vremena da na miru pročitate poruke.

 

 


Tip vežbe:


Vreme: 

45-90min

Napomena: 

Koverte uvesti dan ili dva pre kraja treninga, da bi ljudi imali vremena da ispišu poruke svima kojima žele. Jako dobro su prihvaćene. Znamo ljude koji i nakon desetak godina čuvaju kovertu sa svog osnovnog treninga. Moguće poteškoće: 

Povezane radionice:

Evaluacija

Primer radionice:

nema rezultata